Τα Rapid Test στην υπηρεσία του οδοντιάτρου

τεσκ_φωτο.jpg

Γιώργος Τσεκούρας

Διευθυντής  Unimedica

Χειρ. Οδοντίατρος

Η  πανδημία του Covid-19 που πλήττει τη χώρα μας, με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις καθιστά  τα μέτρα παρεμπόδισης της διασποράς της νόσου στον πληθυσμό πρωταρχικής σημασίας. Ο οδοντίατρος ως επαγγελματίας του χώρου της Υγείας, ο οποίος καλείται να περιθάλψει τους ασθενείς του σε τόσο δύσκολες συνθήκες,  πρέπει όχι μόνο να φροντίζει για την ασφάλεια του ίδιου, του προσωπικού του και των ασθενών του, αλλά και κατ΄επέκταση του συνόλου των συμπολιτών του.

Heading 2

οδοραπιντ_φωτο1.png

Τα μέτρα παρεμπόδισης διασποράς των λοιμωδών νόσων αποτελούσαν και πριν την  εμφάνιση της πανδημίας, μέρος της καθημερινότητας ενός οδοντιατρείου. Στις σημερινές συνθήκες όμως, καθίστανται αναγκαία περαιτέρω μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια του πληθυσμού. Ένα τέτοιο μέτρο πιστεύουμε ότι είναι και η εξασφάλιση ότι ο οδοντίατρος και το προσωπικό του δεν είναι φορείς του covid μέσω της διενέργειας rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

KJJ.png

Στην αγορά κυκλοφορούν δύο τύποι rapid test. Αυτά που ελέγχουν την ύπαρξη αντιγόνου (φέρουν την ένδειξη Ag), μια πρωτεΐνη του νουκλεοκαψιδίου του ιού, που δείχνουν εάν έχουμε ενεργή λοίμωξη ( ακόμα και στη περίπτωση που είμαστε ασυμπτωματικοί),  και αυτά που ελέγχουν την ύπαρξη αντισωμάτων, τα οποία μας δείχνουν ότι κάποια στιγμή ήρθαμε σε επαφή με τον ιό.

 

Η πραγματοποίηση του rapid test ανίχνευσης αντιγόνου είναι απλή και το αποτέλεσμα το έχουμε άμεσα. Με τον ειδικό στειλεό λαμβάνεται επίχρισμα από τον ρινοφάρυγγα ( εύκολα – γρήγορα - και ανώδυνα ), το οποίο στη συνέχεια το φέρνουμε σε επαφή με το ειδικό αντιδραστήριο και αναμένουμε το αποτέλεσμα. Εκτός από θετική ή αρνητική ένδειξη υπάρχει και ένδειξη για το αν η διαδικασία έγινε με τον ορθό τρόπο.

τεστ_PNG.jpg

Η Unimedica σε συνεργασία με την Quatrolab μια εταιρεία που ηγείται της αγοράς εξοπλισμού μικροβιολογικών εργαστηρίων, επέλεξαν να σας προτείνουν το αντιγονικό rapid test της εταιρείας Genrui αναλαμβάνοντας την εκπαίδευσή σας, την παράδοση στο χώρο σας και την απρόσκοπτη προμήθεια rapid test.

   

 

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο

 210 7777936 ή να μας στείλετε τις απορίες σας στο

unimedica.hellas@gmail.com